Nicky Stuhldreier

Sport: Bodybuilding
Naam: Nicky Stuhldreier
Bijnaam:  
Woonplaats / Land: Zevenaar / Nederland
Leeftijd: 20
Lengte: 1,78 m
Gewicht: 85 Kg
Wedstrijdgewicht: 83,5 Kg
Bond: IFBB / NBBF
   
Klasse / Categorie: A Klasse Junioren 
   
Bio:  

Mijn naam is Nicky Stuhldreier, 20 jaar en ik woon in Zevenaar.

Ik ben sinds mijn 16e fanatiek bezig met bodybuilding, dit toen al gelijk gericht op wedstrijden en ik heb toen ik 17e was mijn eerste wedstrijd gedaan, dit was de Flexcup in 2012. Deze hele ervaring was mij zo goed bevallen dat ik vandaag de dag nog steeds fanatiek ben met wedstrijdbodybuilding.  Het begon allemaal doordat mijn vader voor de gein ging droogtrainen, nadat hij dit een tijd gedaan had besloot hij om een afspraak te maken bij Harry de Jonge (één van de organisatoren van de flexcup) om naar zijn fysiek te kijken en voor eventuele tips. Harry gaf hier aan dat mijn vader mee moest doen aan de wedstrijd in December. Toen Harry naar mijn lichaam keek vertelde hij dat ik ook gewoon mee moest doen en dat ik dan de jongste deelnemer op het podium zou zijn. Uiteindelijk zijn mijn vader en ik toen die tijd onder begeleiding van Harry en Rene gegaan en hebben wij samen de Flexcup 2012 gedaan, ik was toen 17 jaar en de jongste op het podium.

Tijdens de voorbereiding van deze wedstrijd kwam ik er dan ook achter hoe ontzettend veel er bij komt kijken en hoe je lichaam zich kan ontwikkelen als je op de juiste manier traint en aan je voeding houd. Dit vond ik zo interessant dat interessant dat ik op school (toen CIOS) de keuze heb gemaakt om de stream Fitness & Health Coördinator te volgen en mij via deze weg nog meer te verdiepen het trainen en de voeding.

 

Momenteel zit ik niet in wedstrijd voorbereiding, maar wil ik juist massa aanzetten. Ik train nu minimaal 4 keer in de week. Als ik in mijn wedstrijd voorbereiding zit dat training ik meestal 6 – 7 keer in de week meerdere keren op een dag, omdat ik dan meerdere keren cardio moet doen en ook krachttraining doe.

 

Ik heb op dit moment 1 doelstelling en dat is dat ik in de Junioren klasse Nederlands kampioen wil worden. Dit houd in dat ik dit voor 2019 het NK junioren moet winnen.

 

Hoe mijn toekomst eruit ziet weet ik niet, ik ga mij eerst bezig houden met de doelstelling die ik hierboven heb beschreven en daarna zie ik wel hoe het verder loopt. Wat ik wel weet is dat ik altijd door zal blijven trainen, nooit zal stoppen met heb verbreden van mijn kennis op het gebied van training en voeding en in de toekomst wellicht meerdere atleten begeleiden en misschien ook wel internationale wedstrijden draaien.


 

Jaartal, Erelijst/Titels Flexcup 2012, Junioren D klasse, 11e plaats 
  Deutsche meisterschafte, Junioren, 8e plaats
  Flexcup 2013, Junioren D klasse, 4e plaats
  Enercup 2015, Junioren C klasse, 2e plaats
  Enercup 2015, -90 kg C klasse, 3e plaats
  Enercup 2015, Best posing award
  Enercup 2015, prijs park westerbergen
  Iron man 2015, Junioren B klasse, 5e plaats
  Iron man 2015, -90 kg B klasse, 7e plaats

Volg Nicky:

 

Galerij

Nicky Stuhldreier staat weer super droog en hard op de Enercup!

Posted by John Sijbers on zondag 4 oktober 2015