Donovan Dobbelaar

 

Sport: Powerlifting en Bankdrukken
Naam: Donovan Dobbelaar
Bijnaam: The Machine
Woonplaats / Land: Sluiskil, Nederland
Leeftijd: 40
Lengte: 1,73 m
Gewicht: 84 Kg
Wedstrijdgewicht: 82,7 Kg
   
Bond: NPB en KNKF (doping gecontroleerde bond)
Klasse / Categorie Powerlifting Mannen tot 83 Kg, Masters 1 (40 tot 50 jaar)
   
Bio:  

Al sinds mijn kinderjaren is fitness/bodybuilding/powerlifting een onderdeeel van mijn leven geweest.Mijn vader (Krijn Dobbelaar;nu ook mijn trainer/coach) heeft diverse sportscholen gehad en ik heb vanaf mijn 16e jaar tot nu regelmatig met de sport bezig geweest.altijd op hobbynivo maar wel fanatiek.ook periodes van soms wel jaren waarin ik niet trainde kwamen voor.Tot ik ruim 5 jaar geleden besloot mijn talent voor bankdrukken eens verder uit te gaan werken en eens aan een wedstrijd deel te nemen.
sindsdien ben ik nooit meer gestopt, en behalve bankdrukken doe ik sinds een paar jaar ook aan powerliftwedstrijden mee. Trainen doe ik meestal thuis in mijn ruime hardcore garage gym. 4x per week meestal vind je me daar 1,5 tot 2 uur lang, en met enige regelmaat probeer ik ook trainingen te doen met geestverwanten.

Mijn keuze voor maxxtreme was eigenlijk al gemaakt omdat mijn vader in zijn sportschool die producten verkocht.toen ik zelf ging trainen werd maxxtreme ook voor mij de huisleverancier, en de resultaten spreken voor zich.daarbij komt natuurlijk ook nog dat john mij ook diverse malen heel goed persoonlijk heeft weten voor te lichten, op welk moment in een bepaald trainingsschema de juiste ondersteunende supplementen te gebruiken voor t beste trainingsresultaat.
wat de toekomst betreft zie ik de zaken nog erg positief in, mijn leeftijd gaat volgens mij de komende jaren nog niet zorgen voor mindere prestaties.ik zit qua progressie nog steeds in de lift, en dat is maar goed want naast bankdrukken is er natuurlijk nog de squat en de deadlift. Die onderdelen moeten nog serieus omhoog bij mij, en dat gaat ook lukken.Ik heb jaren getobd met lage rug kwesties en nu begint daar eindelijk een evenwicht te komen zodat ik op die onderdelen ook volaan kan gaan trainen.Een 200+ squat moet er sowieso komen en deadlift 220/230 en + is ook reeel. Dan kan ik ook op powerliftkampioenschappen wat gaan betekenen, want voorlopig hang ik daar in de middenmoot. Liefde voor de sport en plezier in wat je doet is het belangrijkste, en dat is wat ik doe.
trainen en wedstrijden doen voor de fun of it! Maar dan wel om zo hoog mogelijk te eindigen ;) 

Volg Donovan:

 

Galerij